28.04.2011 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Trvanlivá krása

Klidnější dny začátku roku jsou tím pravým termínem k načerpání inspirace, nápadů či nových technik tvorby. Vedle časopisů, internetu a různých výstav jsou příjemným zdrojem inspirace předváděcí akce. Jednu takovou, zaměřenou na jarní a velikonoční dekorace, pořádali koncem února v pražské pobočce společnosti Canea CZ.

Předvádění se ujal Petr Kopáč a Jarek Kokeš. Základy jejich dekorací tvořil široký sortiment tohoto velkoobchodu. Vybírat zde mohli ze sedmi tisíců skladových položek umělých a sušených materiálů a floristických doplňků. Z nich vytvořili bezmála pět desítek různých dekorací. Od drobných aranžmá, vhodných na pult obchodu či ve více variantách schopných obsadit větší část obchodu až po dekorace rozměrově větší. Příprava těchto dekorací na předváděcím stole neslouží pouze jako ukázka postupu na jejich tvorbu. I přes to, že pro některé z přihlížejících mohou být takovéto dekorace příliš mohutné, lze si pro inspiraci odnést alespoň návody na použití barev, materiálů či netradičního zpracování.
V předjarním období jsou neživé materiály velmi dobře využitelné. Pokud po nich sáhneme např. při výzdobě výlohy obchodu, upozorníme tak okolojdoucí, že jaro už je na cestě k nám. Uplatníme zde především dekorace větších rozměrů, jejich drobnější varianty potom můžeme vystavit uvnitř prodejny. Neživé květy pro prezentaci v obchodě prezentujeme tak, jak by mohly být uspořádány v dekoraci.
Musíme si také uvědomit, že práce s neživými rostlinami je přece jenom jednodušší. Tu a tam potřebujeme květinu trošku ohnout či upravit a místo složitého drátkování, kterému bychom se v případě práce se živými květinami jen složitě vyhýbali, zde rostlinu jednoduše ohneme. Nehrozí její nalomení ani prasknutí. Výhodou neživých materiálů je i jejich barevná trvanlivost Pro své předvádění sáhli oba floristé po odstínech fialové a růžové. Tyto barvy jsou již déle v kurzu, ale zákazníci o ně stále jeví zájem a jsou tedy pro přípravu dekorací dostatečně atraktivní. 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down