02.05.2017 | 04:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Děčínská kotva 2017

Srdečně Vás zveme na další ročník nejstarší a nejvýznamnější floristické soutěže v České republice. Soutěž se uskuteční ve dnech 17. a 18. května a výstava soutěžních prací potrvá od pátku 19. 5. do neděle 21. 5. Hlavní téma, v duchu kterého se ponese celá soutěž, má letos název „Ladovská zima“ a připomíná 130. výročí narození českého malíře Josefa Lady.

Soutěž probíhá již tradičně v juniorské a seniorské kategorii. Přihlášení floristé a studenti zahradnických škol budou soutěžit celkem ve čtyřech disciplínách, tři z nich jsou předem zadané a jedna je tajná. Všechny soutěžní úkoly jsou propojeny hlavním tématem soutěže.
Ve čtvrtek 18. květny od 18 hod. vyvrcholí celé mistrovství slavnostním galavečerem v prostorách děčínského zámku. Kromě vyhlášení oceněných floristů v jednotlivých disciplínách a vyhlášení Mistra floristu junior a Mistra floristu senior pro rok 2017 se můžete těšit na předvedení svatebních kytic vytvořených v rámci floristického klání. Zlatým hřebem večera bude floristické představení Ing. Marie Bittnerové, známe české floristky, která úspěšně reprezentovala v loňském roce Českou republiku na mezinárodní floristické soutěži v Singapuru. Partnerem večerního floristického představení je velkoobchod s květinami a floristickými doplňky Storge. Květiny a rostlinný materiál pro výzdobu prostor soutěže věnovala společnost Klia CZ.

Celý text článku včetně fotografií naleznete v tištěné verzi časopisu Floristika 3/2017.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down