Vôňa aromatických bylín je vábivá nielen v jedle, ale i našich domovoch. Napríklad vo forme takéhoto bylinkového venca.
Pripravme si s floristkou veľkoobchodu Curel Zuzanou Krčmárovou prevoňaný veniec z tých najznámejších byliniek. Bylinky vyzerajú veľmi dobre čerstvo zrezané, ale aj potom, ako uschnú. Dopĺňať a prevoniavať môže tento bylinkový veniec ako kuchyňu, tak i jesennú terasu. Vo veľkoobchode Curel nájdete bylinky v črepníkoch i ako čerstvý rezaný materiál.
Postup prípravy bylinkového venca:
Na prípravu voňavého venčeka z byliniek si pripravíme základ z viniča. Jednotlivé zväzky byliniek začneme pripevňovať na základ obtáčaním pomocou floristického drôtu. Hrste bylín postupne pomocou drôtu pripevňujte k základu v smere ručičkových hodín.
Na veniec naväzujeme za sebou všetky druhy byliniek, ktoré máme k dispozícii. Výsledný veniec by mal pôsobiť symetricky, aby bolo vidieť radenie použitých zväzkov rôznych druhov byliniek. Bylinkový veniec umiestnime do nádoby s vodou, aby nám vydržal dlhšie čerstvý.
Celú postupovku so všetkými jednotlivými krokmi a fotografiami nájdete vo Floristike 5/2023.*
Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!